2012. szept. 10.

Holtágak kevés vízzel


Meglátogattam egy tiszai holtágat ami nem épp a legközelebb van hozzánk,de mindig jó csukás hely volt.

Sajnos idén nem sok holtágba lépett be tavasszal a Tisza és ha be is ment nem volt sokáig magas a vízállás. Ennek következménye,hogy ilyenkorra elég kevés víz maradt benne és a halállományban is meglátszik az amúgy is drasztikusan halászott vizeken. Kíváncsi leszek hányszor fogják lehúzni a halászok és mit fognak elvinni belőle...itt nem csak erre a holtágra gondolok. Nos elvileg erre a feladatra megvannak a szakemberek akik ezt ellenőrizzék,de.... és sajnos ott a "de".

Visszatérve a holtágra. Tavaly ilyenkor nagyon szépen lehetett fogdosni. Most ez a mennyiség jóval kevesebb. Reggel még senki nem volt a vízen így kezdtem gyanakodni. Lehet nem sok hal van benne. Majd fél óra múlva megjelent az első horgász. Összesen 3 csónakos és két parti helyet foglaltak el. /nem is volt több parti hely úgy be volt nőve minden/

Nos egy fehér twisterrel indítottam és már a 3. dobásra megvolt a balin.


Őn mikor elkezdett világosodni...



Reményekkel voltam teli,de ez gyorsan alább is fagyott. Sok keresgélés után egy újabb balin ütötte le a twistert. "hol vannak a csukák?" csalik sokaságát kezdtem próbálgatni. Természetes szín, rikító, különböző méret, vasat, gumit,wobblert, be kellett látnom ez nem az a víz ami régen volt és igen csak vért kell izzadni a halért. Amit  sikerült összeszednem az 2db balin és 5 csuka volt.Egy csuka ütötte meg a méretet. Utóbbiakat igen csak sok csali csere révén és szinte mind különböző színre jött. Nem is beszélve,hogy igen fogvégről ettek.





A táj lenyűgöző...kár a kevés vízért. Még őzet is lehetett látni mikor lejött inni a partra. Nem zavartatta magát a csónakos pecásoktól. Tájképet nem sikerült készítenem mert a fényképezőm nem végzi már olyan jól a dolgát,így pár kép kuka lett. Remélem hamarosan lesz egy tükrös vázam és akkor... nyugtával a napot!

Sziasztok!

Csaba


0 megjegyzés: