2012. júl. 25.

Casting Vs. Spinning


Szeretném eddigi tapasztalataim megosztani veletek mind a peremfutós és castinges felszereléssel.

Akik olvassák rendszeresen a blogomat azok tudják,hogy először a peremfutós felszereléssel dobáltam a rablókra.

Felsorolnám mely termékeket használtam peremfutósból:
-Bot: Berkley Pulse 2-8g; 5-20g; 15-40g, P&M Specialist Pro 5-21g, Daiwa infinity Q 3-15g, 15-45g, 30-60g.
-Orsó: Daiwa certate 2500
           Daiwa infinity Q Zaion 3000,
           Zauber 2000

Casting cuccom:
-Bot: Megabass Orochi Destroyer 10-43g ,
        Daiwa Zillion 3,5-17g
-Orsó: Daiwa Zillion Typ R, CC51

Az olvasók többsége megkérdőjelezi minek ennyi bot. Nos a peremfutóst lenulláztam, de mikor azokkal pecáztam akkor megvolt mind és igen, vannak szituációk amiket egy bottal nem lehet megoldani. Mindegyiknek megvolt a maga feladata. Bevallom voltak ezek közt vásárlások amiket nem kellett volna meglépnem, de hibából tanul az ember. Kiemelnék párat közülük ami jó vétel volt pl. Pulse 2-8g és P&M Specialist Pro 5-21g ezzel a két bottal szinte mindent meg lehet oldani./daiwa infinity q 3-15g/ A Pulse az alacsony árfekvése miatt volt kedvező viszont a Pezon-ra csak annyit tudok mondani,hogy fantasztikus. Létezik a Pezon  Specialist Pro 1-9g ha jól emlékszem, nagyon ütős lehet... na nem is ez a lényeg...

Biztos kíváncsiak egy páran miért váltottam. Erre azt a választ tudom adni,hogy nagy volt a kíváncsiság vagy talán a kihívás, de lehet mindkettő. Persze egyes csalik vezetését a castingel jobban lehet kivitelezni. Értem itt a gumi és Jerk cslikat.  Egyetlen nagy hátránya van az az UL részleg. Igaz már ez sem annyira,de megfizethetetlen. Nézegetve külföldi fórumokat egyre több UL pálcát gyártanak castingben is. Valószínűleg majd az ár is mérséklődik.

Mikor először fogtam castingot kezemben és dobáltam vele eszembe jutott első dobásaim a spininngel. Azzal se ment elsőre a pontos dobás. Talán itt a különbség az,hogy jobban össze kell hangolni a felszerelést és az orsó beállítását. Vannak akik azt mondják castingel nem lehet nagyot dobni. Dehogy is nem. Ha jól van összeállítva ugyanazt, vagy talán még messzebb is lehet vele dobni. Ami szembe tűnt,hogy nagyon gyorsan lehet vele dobálni mivel nincs felkapókar... hátrányok azok lehetnek,ha nincs összhangban a beállítás könnyen gubancot lehet vele dobni.

Egy videó a pontos dobásokról:





Azt tanácsolom mindenkinek aki gondolkodik a váltáson,hogy kérjen kölcsön és próbálgassa mielőtt venne egy castinget. Én tapasztalatom az,hogy olcsó húsnak híg a leve így inkább érdemes jó minőségre spórolni. Ha mégis rászánja valaki magát az gumizással kezdje és ne 10g alatt. Később mehet 5g alá is.

Nos biztos kihagytam valamit... majd kérdeztek :D

Zárásnak pár kép:




















Üdvözlettel
Csaba




0 megjegyzés: