2011. dec. 12.

Drop Shot und Finesse Rigs/Drop Shot és Finesse Rig













Möchte gerne zwei sehr hilfreiche Links mitteilen. Hier können wir über Drop Shot und Finesse Rigs Texas,Carolina,Wacky/  kenntniss sammeln.

Közzé tennék két hasznos és érdekes linket a Drop Shot és  Finess Rigs /Wacky,Texas,Carolina/ kedvelőinek.

 www.blinker.de/emag/dropshot/

 http://drop-shot.de/

Selber benutze ich ab und zu Drop Shot und die Finesse Rigs mit mehr oder weniger Erfolg. Den richtigen durchschlag hatte ich noch nicht gehabt. Obwohl gab schon das ich mit DS gefangen habe und mit Gumifisch nichts.

Magam is használom/tanulom  a Drop Shot  és a többi Finesse Rig technikát. Az -az átütő siker még nem jött,hogy csak ezeket használjam. Ez adóthat abból is,hogy partról nem épp szerencsés ezeknek a technikáknak az alkalmazása főleg úgy,hogy ha igen akadós terepen vagyunk.

Wer jetzt erst damit anfängt würde ich raten solche stellen zu suchen wo nicht so schnell hengen bleibt. Sonst nimmt schnell die Lust weg.


Aki most ismerkedik ezeknek a technikáknak valamelyikével annak ajánlom az akadómentes terepet. Igaz a DS /drop shot/ módszernél az ólom leakadásával bent marad az ólom és csak az veszik el de ha megnézzük az itthoni kínálatban lévő ólmok árát az igen magas. Érdemes házilag önteni ha van rá mód. A többi módszernél rejtett horog nélkül szereléket veszíthetünk.

Von mir bevorzugten Köderhersteller : Lunker City, Bass Assassin, Reins, Keitech...

Általam favorizált gyártók:  Lunker City, Bass Assassin, Reins, Keitech...

Welche Rute ist zum Beispiel für DS geeignet? Ich würde sagen braucht mann keine extra Rute dafür. Erst mal mit Spinnrute versuchen /Pulse 2-8g,5-20g, Daiwa 3-15g/ und wenn alles funktioniert danach kann jeder für sich entscheiden ob eine Spezielle Rute kauft oder nicht. Von mir genannten Ruten habe ich für DS und Finesse Rigs benutzt mit 3-10g Blei. Sicher in Stillwasser.

Botot külön nem vennék  erre/ezekre a módszerekre mert szerintem felesleges.Állóvízen egy kisebb tartományú bot pl. Pulse 5-20g vagy 2-8g, Daiwa 3-15g bőven megfelel. /azért ezeket említettem mert ezek vannak/ Ezekkel a botokkal 5-10g-os ólmokat nem gond használni állóvízen. Folyón csak akkor ha alacsony a vízállás és még le lehet rakni az ólmot a meder aljára. Ha nagyobb ólom használata szükséges akkor már követeli az erősebb botot.

Bei Fragen antworte ich gerne.

Kérdésekre szívesen válaszolok. 

Gruß
Üdv.
Csaba



0 megjegyzés: