2012. jan. 7.

Daiwa Infinity Q



Bemutatnám nektek a Daiwa Infinity Q  botot. Azon belül is 3 típust. Ezek a botok a 2009-es szériából vannak, melyek eltérnek a 2010-es-től. A bot anyaga High Modulus 36t. A gyűrűk Fuji Alconite. Fuji orsótartó, parafa nyél.

möchte gerne die Daiwa Infinity Q Rute vorstellen. Habe 3 Modelle zur verfügung. Dieser Ruten sind in Jahr 2009 gebaut und sind ein bisschen anders als die 2010-er. Material ist aus High Modulus 36t. Die Ringe aus Fuji Alconite, Rollenhalter aus Fuji. 

A Daiwa Infinity Q botcsaládban mindenki megtalálhatja a neki legmegfelelőbb botot. Legyen szó Spin,Gumifisch,Jiggerspin,Meerforelle verzió.  Ezen belül van több dobósúly tartomány,igaz a Meerforelle csak 25-50g készült.

Jeder kann hat die möglichkiet die passende Rute /Daiwa Infinity Q/ zu finden. Da sind untern mehreren Namen wie zum beipsiel: Spin,Gumifisch,Jiggerspin,Meerforelle. In diesen Gruppen sind in mehreren WG nur Meerforelle gibts in 20-50g.

A következő botokat szeretném bemutatni:

Folgende Ruten möchte ich vor stellen:

Gumifisch: 2,70m 30-60g
JiggerSpin: 2,90m 15-45g
JiggerSpin: 2,10m 3-15g


Ezek nem a könnyű botok közé tartoznak,de az általam felsoroltak közül a legnehezebb is csak 220g ami szerintem még nem nehéz.

Die Ruten sind kein Leichtgewichter aber der schwerste ist nur 220g was eigentlich nicht soo schwer ist.

A bot blankja nagyon szép. Jobban tetszik,mint az új verziónak. Ezt a lilás árnyalatot a kötéseken végig viszi a gyártó. Maga a bot szépen van kidolgozva.

Rutenblank ist sehr schön. Gefählt mir besser als beim Neuen.



A toldásnál is figyeltek az esztétikára.


Az orsótartó a megszokott Fuji amelybe nagyobb orsó is bele rakható.

Rollenhalter ist die übliche Fuji.




 Jár a bothoz egy bottartó amiben elválasztó van ahol a két tag külön elhelyezhető. Egyedüli hátránya,hogy nem kemény tok.

Zum Rute gehört eine Rutenhalter mit zwei getrente Taschen. 



Gumifisch: 2,70m 30-60g a leggerincesebb a három közül ,de ezt a dobósúly tartománya is sugalja. Ez a bot alkalmas a nagyobb gumihalak használatára. A spicc kellően kemény,hogy ne szántsuk a talajt hanem tényleg elemeljük csalinkat onnan. Folyóvízen nagy gumihalakra ideális bot.

 Gumifisch: 2,70m 30-60g ist die stärkste von mir vorgeführten. WG zeigt das wir nicht mit einen leichtgewichter zu tun haben. Hier können wir die ganz große Gumifische rausholen. Ideal für Flußwasser.

JiggerSpin: 2,90m 15-45g ezzel a bottal balinoztam a Tiszán. /balinólom+légy/ kombinációval. Ahova kell a nagy távolságra való dobás arra ez a bot tökéletes. A hossza segít a parti horgászoknak akik a kövezésen szeretnek gumizni,hogy eltartsák a kövektől a csalit/halat. Igazából nem próbáltam ki mekkora csalik a határai,de a megadott tartomány nincs eltúlozva sőt... Ez a bot balinokra csukázni egyaránt jó lehet.

JiggerSpin: 2,90m 15-45g mit dem habe ich auf Rapfen geangelt /Tisza/. Wo große entfernung zählen dort ist eine gute wahl. Die lange hilft beim Steinpackungen wenn wir von Ufer angeln. Dieser Rute ist für Rapfen,Hecht Jäger guter wahl.

JiggerSpin: 2,10m 3-15g ez a bot a kis csaliknak és a DS-re van kihegyezve. A bot vége érzékeny spiccel párosult de szépen felkeményedik... Alkalmas 3g-os jig fej a 10g-os DS ólomig,de aki folyón szeretné használni oda nem ajánlom. Ahhoz ez a dobósúly tartomány 2,10m nem optimális. Holtágakon tavakon nagyon jó.

JiggerSpin: 2,10m 3-15g ist für kleine Köder und DS sehr geeignet. Die Spitze is sensibel und krigen wir jeder kleine bisse mit. Ideal auch für kleine gumi mit 3g Jig bis 10g DS Blei. Ist keine Rute für den Fluß.

Biztos vannak a piacon ennél jobb és rosszabb botok. Minden esetre érdemes ezt a botot kézbe venni és kipróbálni.

Sicher können wir bessere und schlechtere Rute auf dem Markt finden. Jeder kann selber entscheiden wie viel ausgeben möchte. Es lohnt einmal in die Hand zu nehmen.

Nos aki az új verzióról szeretne többet megtudni ajánlom Gégény Viktor írását:
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2797

Wer von den Neue Version lesen möchte /Viktor Gégény/ 
http://www.haldorado.hu/articles.php?articleid=2797

Üdv.
Gruß
Csaba

0 megjegyzés: