2012. jan. 5.

Évnyitó Peca / Jahresanfang


Évadnyitó pecáról szeretnék beszámolni.

möchte gerne von unseren ersten Angelei erzählen.

Korán reggel érkeztünk a holtágra és szembesültünk azzal a ténnyel,hogy be van fagyva. Igaz nem vastag jég de be volt pillézve. Szerencsénkre fújt a szél és egy-két helyen összetörte a jeget. Minden esetre nagy volt a remény,hogy a nap folyamán el fog tűnni az ígéretes helyekről.

Wir sind sehr früh an toten arm von Tisza angekommen. Leider war an manchen Stellen eingefrohren. Zum glück gabs Wind und an manchen Stellen war eisfrei.

Egyetlen botot alkalmaztam a mai nap az egy P&M Specialist Pro 5-21g + Daiwa Infinity Q Zaion 3000 + Daiwa 8braid 0,14mm. Ez a páros nagyon összhangban van. Ami észre vehető volt ,hogy más csalik működtek most,mint legutóbb... ez lehet attól is,hogy igen sokan horgásznak ezen a vízen.

Ich habe nur eine Rute benutz die P&M Specialist Pro 5-21g + Daiwa Infinity Q Zaion 3000 + Daiwa 8braid 0,14mm. Dieser Kombo ist sehr gut. Wir haben festgestellt dass andere Köder funktionierten als beim letzten besuch. Kann sein das viel zu viele Spinnfischen.


Nekem ami most bejött :

Mein favorit:

  http://www.camo-tackle.de/4-Walleye-Assassin

                                         Salt & Pepper Silver Phantom CT

 5db csukát sikerült amiből kettő olyan 3,5-4kg lehetett. A többi sem volt azért kicsik.

Habe 5Stk Hecht gefangen davon zwei 3,5-4kg. 

Pár kép:

Bilder:







 C&R





C&R 

Kedvencé vált.  








A felszerelést nagyon jól sikerült összeállítani. Még talán túl erős is. A halak az évszak ellenére erősen küzdöttek és amit meg lehetett figyelni nem azok a slag csukák hanem igen szép jól táplált halak. Van táplálék bőven a vízben.

Die Ausrüstung harmoniert sehr gut zusammen. Vielleicht bisschen zu stark. Die Fischen waren trotz kälte sehr aktiv.


Összes halam visszanyerte szabadságát. Biztos sokan mondanák nem vagyok normális... nem tagadom szeretem a halat,de vannak korlátok.

Alle meine fänge wahren C&R. Sicher denken jetzt viele wiso...ich sage nicht das ich Fisch nicht mag aber sind Grenzen...

Üdv.
Gruß
Csaba

2 megjegyzés:

Gratulálok az évkezdéshez jó élmény lehetett.
A tavon nem találtuk a csukákat ,csak a dévéreket nagy bandában.
Horgászni sem lehetett tőlük ,mert folyamatos volt a beleúszás.

Köszi szépen! voltak helyek ahol itt is beleakadt a kárászokba a csali...legalább van táplálékhal. Igaz a süllő jobban szereti a dévért ;)