2013. ápr. 8.

Megabass,Zip Bait, Deps, Jackall, O.S.P.A következő wobblereket szeretném bemutatni:


-Deps Pulse Code 
-Deps Balisong Minnow F10
-River2Sea Bubble Popper 
-River2Sea Bubble Popper
-Jackall SK-popp Grande 
-Zip Bait Khamsin 70SR
-Megabass Vision 110 
-Megabass Vision 95
-O.S.P. Bent Minnow  106 
-O.S.P Asura

Deps Pulse Code:
-8cm
-16gEgy teljesen új kialakítású popperről van szó. Mitől is új? A benne rejlő rugótól. Ha a tulajdonosa óvatosan az asztal felületéhez koccantja a száj kialakításnál akkor érezhetővé válik a rugó által keltett rezgés. Célja az,hogy vízben ez a rezgés a bogarak által keltett kis vibrációra emlékeztessen. Ezta csalit leginkább a Fekete sügérre tudom elképzelni.Deps Balisong Minnow F10:
-10cm
-17g

Formájából adódóan egy nagyon jól dobható csaliról van szó. Vízbeérést követően egy pipáló halra emlékeztető pozíciót vesz fel. Folyamatos húzás vagy Jarkelés egyaránt alkalmazható. Folyón is tökéletesen működik. Egyik nagy előnye a változatossága. A kidolgozásról nincs mit beszélni.
Célhal: Süllő,Csuka, talán balin is leveri...

River2Sea Bubble Popper :
-8,8cm
-17g


Ezt a poppert az USA-ból sikerült szereznem mert nem igen kapni itthon. Nem kis darab és nem is igen adott halat. Vagy lehet nem állt rá a kezem rendesen. Kialakításban kicsit alul marad a Deps-nek,de ezt az ára is tükrözi. Ez a popper is egy csörgő popper. Sajnos sok poppert csörgősre készítettek amit én nem nagyon szeretek.

River2Sea Bubble Popper:
-6,3cm
- 7g


A nagy testvérhez képes sokkal kezelhetőbb popper. Szintén csörgős modell. Viszont a mérete miatt a balinok és csukák szerették.


Jackall SK-popp Grande:
-6cm
-8g


Nos ez a popper számomra nem hozta azt a reményt amit kívántam. A kidolgozása se az igazi. A festék nem egy tartós darabra utal. Szintén csörgős popper és már említettem feljebb mi a véleményem róluk.


Zip Bait Khamsin 70SR :
-7cm;
-9,5gNa ez az a wobbler amit bármikor megvennék... Szépen adott halat míg bent nem maradt. Az ólom kialakítása olyan,hogy egy huzalon csúszik és elméletileg a dobást segíti elő. Nos nem csak elméletileg hanem gyakorlatilag is egy igen jól dobható csali.

Megabass Vision 110
-11cm;
-14g

 Megabass... egyik kedvenc gyártó. Nem sok van,de a Megabass kiérdemelte. Nagyon szépen kidolgozott wobbler. Féltve őrzött csalik egyike. Nem igen kerül bevetésre csak mikor nem ad semmi más halat akkor olyasmi szerepet kap,mint a Joker.


 Megabass Vision 95:
Erről egyik beszámolómban már írtam... most nem fejteném ki ugyanazt.


 O.S.P. Bent Minnow  106:
- 10,6cm;
-10,5g


 Hmmm mit is írhatnék róla... sokan görbe küsznek hívja. Ezt is lemásolták már ,mint pl a Nevis ha jól emlékszem.Most nem nézek utána mert lusta vagyok ahhoz. Ez egy rángatós csali. Igaz ki,hogy szereti úgy vezeti. Ha jól csináljuk meg is lehet ugrasztani,imitálva a vízből kiugorva menekülő küszt. Nem rossz csali.

O.S.P Asura:
- 9,2cm;
-8,5g
 Nem tudtam hova tenni ezt a csalit. Nem vált be. Nekem dobásilag sem meg a halat sem adta. Nem azt állítom,hogy rossz csali... lehet valakinek ez a favorit,de ha engem kérdeztek vennék-e ilyet még egyszer azt mondanám határozottan,hogy nem.Összegzés:
Nem volt egy részletes bemutatás vagy összehasonlítás... nem is az volt a cél. Személyes tapasztalatot és véleményt szerettem volna közölni pár kép társaságában. Ezek drága csalik amelyek darabjuk még használtan is 4e felett mozognak. Bolti árukat nem is említve. Azt,hogy érnek-e ennyit azt mindenki maga döntse el. Én váltam meg belőlük mert nem kaptak törzshelyet a dobozomban és többnyire most már a Handmade wobblerek kerülnek előtérbe. Mit tudnék ajánlani? Személy szerint a Megabass és a Zip Bait ami véleményem szerint itthoni vizeken is jól lehet használni.

Üdv.
Csaba


0 megjegyzés: