2012. dec. 17.

Fagyos peca/ Kalter Angeltag 

Korán indultam ismerősömért...


Hallo,
früh auf dem Weg...

Elég hideg volt és az eső is eleredt induláskor. Sokat beszélgettünk a taktikák sem maradtak el ki mit fog használni. Beszélgetésünk során kicsit belemélyedtünk a helyi vizek problémájába meg esetleges megoldásaiba,de ezzel nem untatom a társaságot.
Megérkezve igen csak esett az eső. Kiváltottuk az engedélyt és talán fél órával később már vízen voltunk.  Nem voltak sokan a parton,nem is csodálom hiszen 1,5 fok volt enyhén fújt a szél és esett az eső.
Levittem a kajakot és vízre raktam, nyugisan pakolásztam. Ráérek,úgy is elázom smile.
Olyan fáradtság tört rám/kevés alvás/,hogy már homályosan láttam a kajakot

Richtig kalten Tag erwischt. Bei dem hinfahrt haben wir viel über die Taktik gesprochen. Als wir eingetroffen sind hat richtig toll gerägnet und war windig. Was solls wir sind zum angeln hier. Außer uns war kein angler zu sehen. Habe mein Kajak zum Wasser gebracht und eingepackt.Elindultam a félsziget felé a kajakkal. Az eső időközben elállt és az emberek is szállingóztak kifelé. Egyre több csónakos is beállt pergetni. Én a félsziget feletti öblös részt dobáltam. Kisebb ütéseket tudtam itt elkönyvelni valamint mikor gumihalat teszteltem rámozdult egy balin...épp,hogy belecsípett a farkába.
Keresgélve a halat épp egy ígéretes helyen kezdtem el dobálni. Próbálgattam a csalikat,színeket majd a második bevontatásomra vágott rá egy 50-es csuka. Ezt követően pár kis pöccintés ,de fogás semmi.
Az eső hol eleredt hol elállt.Teljesen szélsőséges igazi hardcore peca volt.
Hosszabb idő után úgy döntöttem visszamegyek a többiekhez. Kis szünetet tartottam közel 5 óra peca után. Sok dobálás és helyváltoztatás után sikerült egy kisebb 35-40-es csukát fognom. Majd ezt követően bent a mederben sikerült akasztanom valami komolyabb példányt. Felszerelésen érezhető volt,hogy nem 40-es forma,de a Ripple 0-7g /köszi Joci/ és a 0,06mm nano jól bírta. Mikor közelebb került a kajakhoz akkor voltam gondban hiszen a kajak alján adódhatnak kisebb karcok ami nem biztos,hogy jót tenne a nanonak,így igyekeztem távol tartani az aljától...látszott rafkós jószág mert többször is a kajak felénél rohant át a másik oldalra megnehezítve a dolgom.Nincs mese be kell dugni a botot a víz alá és remélni,hogy megfordul és nem lesz szakadás. Szerencsére kis idő múlva sikerült megfogni. 3,2kg volt.

Dass ist mein Kajak.... gut dass ich dem habe. Ich bin zum einen Halbinsel um mein Glück zu versuchen. Beim jigen hatte nur kleine bisse gehabt. Habe in mehrere Farben und größen versucht...ein 50cm Hecht konnte ich landen. Danach nur kleine bisse und fehlbisse. Nach einige zeit ohne bisserfolg bin zu dem anderen gerudelt und habe mich so entschieden dass ich dort meine Glück versuche. Konnte ein 35-40cm Hecht fangen. Nächstes wurf und bammm ein gewaltiges biss... konnte ein 3,2kg Hecht landen mit dem Ripple 0-7g und Nanofil 0,06mm.


Úgy döntöttem pár dobás után csalicsere és a harmadik dobásomra egy erőteljes ránehezedést éreztem amire bevágtam. A bevágást követően a csuka csinált egy szaltót és távozott egy szakítással. Méretéből ítélve ugyan akkora volt ,mint amit fogtam olyan 3-4-es forma.

Nach einigen  erfolglosen wurf  köderwechsel. paar  würfen und  hatte ein biss...nach dem  anschlag ist der Hecht aus dem wasser gesprungen und mein Schnur zerissen...

Három óra felé úgy döntöttünk mi is összepakolunk...
Kemény peca volt, zord időjárás,kezeim rendesen átfagytak...mindezek ellenére megérte eljönni!

Hazafelé elemzés és vágyakozás a jó meleg fürdőre...

Ezzel az utolsó képpel búcsúznék /tudom több sebből vérzik a kép/ nem akartam a gépet nagyon eláztatni...a kisebbik az 50-es,

Mein letzte Bild heute... kleine Hecht ist 50cm 


Üdv.
Gruß
Csaba

0 megjegyzés: