2012. dec. 29.

Évzáró peca 2012 / Jahresabschluß 2012

Évzáró peca 2012

Mai nap összejött pár ismerőssel egy évzáró peca. Egy holtágra mentünk. Nem tudtuk még mire vállalkoztunk hiszen a helyi elnök előző nap jelezte,hogy be van fagyva. Na minket ez nem tántorított el és úgy voltunk vele belevágunk.

Reggel 05:45-kor felvettem a többieket. A kocsit rendesen megpakoltuk + a kajak,persze az nem maradhat otthon,mint később kiderült jó döntés volt magammal vinni. Az utat gyorsan megtettük és mikor oda értünk gyors terepszemlét tartottunk. A holtág 3/4-ét ha lehet így mondani jég borította. A túloldalt volt egy sáv ahol ki volt olvadva és a félszigeti öböl.Gyors engedélyváltás ami nem volt egyszerű mert a megszokott helyen már nem volt napijegy.

Jahresabschluß 2012 

Heute sind wir mit eine kleine Gruppe zum Altarm von Theiß gefahren bisschen spinnfischen. Wir wussten nicht ob die Wasseroberfläche zugefrohren ist oder nicht. /letzten Tagen ist sehr kalt gewesen/.

Früh am morgen 05:45h habe ich die Angelkumpels aufgenomen und das Auto richtig voll gepackt. Auf dem Dachträger war mein Kajak. Den lass ich nicht zu Hause... Als wir angekommen sind mußten wir feststellen dass 3/4 von dem Altarm zugefrohren war und nur bestimmte Stelle frei waren. Schnell Tageskarte gekauft und los gehts.Nem igen volt  hely, én kajakból a túlparton lévő fás részt próbálgattam a Ripple 0-7g-os bottal eredménytelenül. Majd a szél feltámadásával a jég is kezdett fogyogatni és így lehetőség adódott a meder letapogatására. Sokadik dobálás után egy erőteljes rávágás majd egy jó kis fárasztás következet. A helyi erők már mérlegelték a halam 1kg...3kg,amit még nem is láttak. Zoli is tippelgetett,de éreztem ez komolyabb példány. Most nem a 0,06mm nano volt fent így bátrabban fárasztottam. Igaz így is volt szép akció. A csuka mérete 71cm faroktőig. Súlya ca 5kg.


Zum Glück hatte mein Kajak dabei und konnte die Stellen erreichen wohin keiner hinkam. Als Wind aufbrach wurden die Eisige Stellen langsam frei. 
Ich habe mit dem Berkley Ripple 0-7g + Gufi angefangen . Nach langen suchen habe ich ein richtig guten schlag auf mein Köder gehabt,habe angeschlagt und hing... ein Hecht von 71cm ca 5kg.

Ezt persze a helybéliek az előző beszólásukat már csak irigy tekintettel nyugtázták.

Leider waren die Ortsangler voller Neid....

Egy kis nyújtózás után visszamentem a helyre. Sajnos nem sikerült másikat fognom így átmentem a laposba. Itt kicsi volt a kiolvadt terület ,de gondoltam rápróbálok. Sok dobás után egy rávágás és már meg is van a következő csuka. Mikor közelebb ért akkor látom csak,hogy kívül akadt neki. Óvatos fárasztás után beemeltem a kajakba egy újabb 5kg-os példányt.Örültem neki.

Nach einen kleinen streckung bin ich zum selben Stelle gegangen,leider kam kein Fisch mehr. Ich bin zum flachen Stelle gegangen um mein Glück zu versuchen. Nach mehreren würfen wider ein Biss. Als ich den Hecht gesehen habe mußte feststellen dass der Jighaken ausen gehackt wurde. Jetzt muß ich aufpassen...nach schonenden Drill konnte ich so ca 5kg großen Hecht landen.Volt hasa rendesen

Dicken Bauch gehabt...
Gyönyörű mintázat...
Schöne Struckturen

Igaz a hideg egyre jobban birtokába veszi lábom így inkább úgy döntöttem kimegyek a többiekhez egy kicsit. Pár fotó,energiabevitel után mentem vissza a legelső helyemre ahol az első csukát fogtam. Mivel a szél is besegített a jég olvadásába így egyre nagyobb terület lett szabad. Horgonyzás után dobtam is a mederbe ahol pár dobás után egy erős koppintás majd rövid fárasztás és egy 45-ös süllőt sikerült fognom. Ezután nekem már nem volt több hal...nem is bánom hiszen nem is lehetett volna jobb ennél.

Es war sehr Kalt und meine Finger wurden langsam steif. Habe mich entschlossen zu meine Kumpels  zu padelln. Nach einen kleinen Imbisspause gings wider los. Nach dem ich mein Anker rauswarf und mit dem jigen anfing kam ich  wider ein Biss... nach kurzen Drill habe ich ein 45cm Zander...
Szép mintázattal...

Schöne Struckturen...A fegyverem...

Meine WaffeJó kis peca volt

War ein guter Angeltag trotz kälte...

Üdv.
Gruß
Csaba

4 megjegyzés:

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen csodálatos képeket csinál a go pro hero!
:-) :-)
Fantasztikus! :-O

Ez már nem a GoPro... ez egy tükörreflekszes váz. ;-) gondolom látszik a különbség :-)

Nem említed a drótelőkét elharapó csukámat :P

Pedig annak csak a feje nagyobb volt, mint 20-25 cm :):):)

Jó kis peca volt!

Bocsi Zoli... nem láttam ;-) majd legközelebb :-)