2012. ápr. 30.

Kajak horgászat 2. /Kajak Angeln


Zip Bait Khamsin bemutatkozásaEgy régi barátom Fábián Imre az elmúlt napokban említette,hogy jön Vásárhelyre így gondoltuk összehozunk egy jó kis pecát. Nem keltünk korán ca 8 óra volt mikor parton voltunk. Bemutattam a kajakom teljes menet felszerelésben:

mein Freund Imre Fábián hat erwähnt dass Er wieder in unseren Ort kommt und gut währe mit einen Angeltag zu verbinden. Wir sind nicht früh los so 8 Uhr waren wir am Ufer. Habe mein Kajak gezeigt und die vorteile erwähnt.Az idő napos volt kis széllel. Első próbálkozásomra egy kis sügér jelentkezett ami egy manns 4,5cm-re jött. Utána sokáig semmi. Imre testvére akasztott egy ca. 45cm-es csukát. Én is próbálkoztam,de nem igen akart össze jönni. Felraktam egy Mann's 6cm-es gumihalat amit próbáltam a lehető legjobban felkínálni... le is harapta a farkát egy csuka.

Wetter war sonnig und ein bisschen Wind. Beim ertsen wurf kam ein kleiner Barsch auf Mann's 4,5cm Gummifisch. Danach kam lange nichts. Bruder von Imre hat ein ca 45cm Hecht gefangen.Ich habe auch versucht eins zu fangen aber nur die Schwanz vom Gummifisch ist abgebissen...

Egy kis idő múltán úgy döntöttünk elmegyünk megnézni egy másik helyet ahol nincs annyi ember...az ünnepek és a jó idő mindenhova kicsalta az embereket. Nagy nehezen találtunk egy ígéretes helyet.
Összepakoltam és vízre tettem a kajakot...megnéztem a lapost ...majd vissza jöttem beszélgetni és gondoltam beszélgető távolságban leszek Imre barátommal. Volt egy két balin rablás de nem kellett semmi nekik. Gondoltam felteszek egy japán csalit Zip Bait Khamsin SP 70 SR, úgy voltam vele a szél lenyomja a küszöket és ezt a csalit gyorsan húzva tán jó lehet. Ment is az első dobás. Többszöri próbálkozás után volt pár ütésem. Nem tudtam mire vélni mi lehetett...megpróbáltam még egyszer...ez a dobás landolt...végre egy balin...jól húzott,de a következő kirohanása már gyanakvóvá tett...ez nem balin,és mikor sikerült felpumpálni akkor láttam harcsa. Bot TDZillion 661MXB 6'6" 1/8-5/8 oz. + CC51 + 0,16 fonott. Jól védte a bot a harcsa kirohanásait,gyorsan kifárasztotta. Nagyon jó kis bot. Jól látható a harcsa feje fölött másik harapása.

Nach einige Zeit haber wir uns entschieden dass wir andere Stelle suchen wo ein bisschen ruhiger ist. Schönes Wetter hat viele Leute rausgelockt. Nach langen suchen haben wir eine Stelle gefunden wo ich meine Sachen schnell zusammenpackte und mit Kajak auf Wasser losging. Erstens habe die flache Stelle probiert aber kein Intresse an mein Köder. Dann bin ich zu mein Freund in Tieferen Wasser... war paar Rapfen in sicht und habe gedacht werde mal versuchen die zu erwischen. Habe den Zip Bait Khamsin SP 70 SR drangehängt und eingeworfen. Nach mehreren versuchen hatte ich paar bisse konnte aber nicht sagen was dass war. Beim nachsten versuch kam ein schlag... habe gedacht ein guter Rapfen aber schnell wurde mir klar dass ein Wels am Haken habe. Rute TDZillion 661MXB 6'6" 1/8-5/8 oz. + CC51 + 0,16 Daiwa 8braid. Die Zillion ist eine feine Rute...und diese Kombo... auf dem Kopf können wir erkennen dass eine verletzung von andere Wels stamm.Felcsigázva dobtam még a helyen párat mikor az egyik dobásomat indítottam egy újabb ütést éreztem,bevágok a fék is megszaladt majd a zsinór ellazult... na ez mellé vágott gondoltam,majd mikor újra kontaktus volt elindult a gőzmozdony. csak ment amerre jónak látta a kis Zillion bot meg csak írta a szép görbét ... a zsinór csak úgy szaladt lefelé a dobról. Na ennek fele sem tréfa,a horgonyt egy kézzel és a fogam segítségével felhúztam majd elkezdődött a móka.Befordította a kajakot és elindult széllel szemben... a zsinór csak szelte a vizet amerre a hal ment. Én ráérek,hely van,majd csak elfárad...igaz karomban éreztem némi fájdalmat /előző napi bontásnál kaptam egy kis sérülést/ de ilyen halnál az sem számít.egy jó 20m után sajnos váratlanul kiakadt a csali a szájából majd egy nagy pörs jelezte távozását.

Nach dem Fang hatte ich richtig Lust bekommen...paar mal geworfen und kriegte ein schlag auf mein Wobbler...Schnur wurde abgezogen dann erleichterung...was ist passiert? Fehlschlag?  als ich wieder kontakt zum Köder hate hat sich herausgestelt dass Fisch am Haken habe und  losging wie ein Verrückter. Als vile Schnur von Rolle runter ging habe mit eine Hand und Zähnen den Anker hochgezogen und den Kamera eingeschaltet. Kajak war frei und Fisch konnte ohne hindernis ziehen. Nach 4 min. ca 20m schleppen gegen Wind... hat leider mein Wobbler aus sein Maul gelöst......
Köszönöm szépen Atyafinak a kajak szállítóért és Imre barátomnak,hogy elhozta!
Minden esetre nagy élmény volt és remélem lesz folytatása :D

Vielen Dank an Atyafi fürs Kajak Karre und für Imre fürs abholung.
Ich hoffe wird Fortsetzung geben.

Üdv.
Gruß
Csaba

9 megjegyzés:

öjjjj de zsír kis peca volt :)

az ám...remélem lesz még ilyen :D

Sajnos a Dráván nem lehet éjszaka csónakkal közlekedni, igaz a kajak nem csónak. :-)Szóval.... :-o
Szép a harcsa. Várlak Drávára sok szeretettel, ha Te is vársz engem Tiszára sok szeretettel. Azt hiszem itt nálunk lehetek a kísérőd és akkor nem lehet gond.
Üdv

Ezt a harit a Tisza egyik holtágán fogtam verőfényes déli órában...a kis videón még lehet látod is az órámon az időt. /szar lett a videó mert épp,hogy fel tudtam dobni a fejemre a kamerát/ azt a képen látható hari után készült pár perccel.Itt lehet pecázni este ameddig akarsz. Én szívesen várlak! Majd mondod mikor lesz időd és egyeztetünk ;)

Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

Szia Csaba!

Az lenne a kérdésem, hogy számodra melyik a jobban bevált módszer a multis vagy a peremfutós? Melyiket mikor milyen körülmények mellett választod?

szia!
nekem kellett a kihívás...a múltival gyorsan lehet pecázni mivel szinte egy kézzel is tudsz vele dolgozni. Nekem bejött a multi,viszont az UL szekcióban nagyon drága lenne így oda egy peremfutós jobb.Mivel nem sok multis pecám volt eddig,/de van már benne szép hal/ mindenre használható.Gumizás,wobbler,DS,TR,CR...ha váltani akarsz próbálj ki előtte egy multis cuccot...lehetőleg a jó kategóriából,könnyebb megtanulni.ha van kérdésed szólj.

És Csaba...mondd már...mennyire stabil ez a kajak?

Az a baj,hogy csak a Bilbao volt eddig nálam amit nem hosszú evezésen hanem pár méteren tudtam kipróbálni.Nekem stabil! akinek régebb óta van kajakja biztos jobban meg tudja mondani,mint "Kenus" neki is Tarponja van. majd megnézem fel lehet-e állni benne...