2012. jan. 1.

Évzáró peca 2011.12.30. / Jahresabschluß 30.12.2011


Páran gondoltuk elmegyünk egy évzáró pecára az egyik ígéretes holtágra.

wir haben gedacht das wir zum Jahresabschluß noch ein Angeltag einplanen.

Elég korán indultunk és már világossal a vízen voltunk. A táj nagyon szép. Amiért ide ellátogattunk az a természet és a csuka. Be kell vallani mindkettőből jutott.

 Wir sind sehr früh los und war noch dunkel als wir ans Wasser angekommen sind. Die Natur is sehr schön.

Két botot élesítettem be egy Pulse 2-8g és egy P&M Specialist Pro 5-21g csalik függvényében. Igaz erre a terepre jobban a nagy csalik váltak be vagyis az akkora fej amit már a kis Pulséval nem jó vezetni. Minden esetre sikerült pár halat elcsípnem. 7db csukát sikerült fognom és még 3 elment amit végül nem bánok mert ilyenkor már ez kimondottan jónak számít. Súlyban 2-3,5kg között voltak.

Ich habe zwei Rute eingesetzt Pulse 2-8g für kleine und P&M Specialist Pro 5-21g für große Köder. Eigentlich waren hier die größere Köder in vorteil oder kleine köder mit großen Jig kopf. Ich konnte 7Stk. Hecht landen und 3 haben sich anders entschiedet. Für dieses Jahreszeit kein schlechte Stückzahl. Die waren zwischen 2-3,5kg.




























Első videóm:

Mein erstes Video:


                                          


C&R


Lényegében egy igen jó peca volt. Négyen fogtunk 15db csukát meg pár meglépet. Igaz a képeken is látható, igen szájvégről kaptak.

Fazit: war ein recht gute Angeltag. Zu viert haben wir 15Stk. Hecht gefangen. 

Ami viszont nem volt szép az egészben,hogy sajnos még mindig nem nőt fel horgász társadalmunk fejben. Itt értem azt ha már megfogom a halat és haza akarom vinni akkor méltó módon bánni a hallal ne csak kidobni a fűre és hadd vergődjön. Annál már humánusabb ha késsel végez vele az ember. A szemét is egy nagyon súlyos probléma sajnos... a másik meg ha, már fogok egy - két nagyot akkor ne füzünk fel még hármat.

Was mich störte: leider ist unsere Geselschaft noch nicht so weit einige dinge richtig zu machen. Wenn jemand ein Fisch fängt und mitnehmen möchte dann sollte dem entsprechend behandeln und nicht nach dem fang auf die Wiese zu werfen. Mühl und Gierigkeit ist auch eine sehr großes problem.

"Ne szabj határt a fogásaidnak, de korlátozd az étvágyadat!"  gondolva a jövőre és,hogy gyerekeink is fogjanak.

Ziehe keine Grenze wie viele Fische fängst aber beschränke dein Hunger!  Denke an die Zukunft damit unsere Kinder später auch was fangen.


Üdv.
Gruß
Csaba

0 megjegyzés: