2016. júl. 16.

Színek / Farben

Sziasztok!

Aki készített már házilag több wobblert az sokszor felteszi a kérdést milyen legyen a színe, én legalább is így teszek.  Igaz legtöbb esetben spontán jönnek az ötletek.

Hallo,

wer selber wobbler herstellt fragt sich sicher welcher Farbe soll ich verwenden, ich jedenfalls mache so, aber zum Glück kommt meistens Spontan. 


Legutóbb azon gondolkodtam van-e általános szín. Szerintem olyan nem igen létezik/talán az ezüst vagy arany test fekete hát/ hiszen minden víz más. Ami fogós pl a Tiszán nem valószínű,hogy épp olyan eredményeket ad a Balatonon vagy a Dunán. Én ide tenném a fényviszonyokat is. Nem egyszer tapasztaltam az állóvízi balinozásnál,hogy igen kényes erre a témára. Minden esetre törekszem minél közelebb kerülni a megoldáshoz és ennek egy módja van tesztelés, tesztelés...

Letzte mal habe ich gerade daran nachgedacht ob Allgemeine Farbe gibt die überall funktioniert. So was gibts doch nicht. Vielleicht Silber oder Gold? Jedes Gewässer ist anders. Was gängig ist an der Theiß kann es sein das an der Donau oder Plattensee überhaupt nicht funktioniert. 
Ich würde die Lichtverhältnisse noch dazu nehmen weil das auch eine bestimmende rolle spielt. 
Habe schon öfters erlebt beim Rapfen-angeln /Stillgewässer/ das die sehr empfindlich reagieren.
Werde versuchen die ideale Lösung zu finden und dazu gehört sicherlich das man immer testet und testet. 


Ezek most eltérnek a hagyományos színektől, hátha bejön.
Pár színkavalkád ami majd teszt alá kerül: /mind kapni fog terelőlapot/

Auf die Fotos zu sehende wobbler unterscheiden sich von Allgemeinen Farben, kann mann nie wissen.
Ein paar farbige wobbler die unter Test kommen. /alle kriegen noch Schaufel/


Üdv.
LG
Csaba

0 megjegyzés: