2013. szept. 27.

Sügeres nap

Szerencsére eljutottam egy kedvelt tóra ami nem épp a közelünkben van. A tó vagy inkább tórendszer bámulatos... nem a vadregényt kedvelőknek van kitalálva mind inkább az "Urban" pecások részére. Sima utcai cuccban kivitelezhető a peca.
A víz zöldes kék és átláthatósága 1,5m vagy több ebben nem vagyok jó saccoló. Sajnos későn értem ki a vízre így a reggeli dömping ami talán lehetett azt lekéstem. Az időjárás is kezdett rosszra fordulni ahogy azt a rádió is jelezte és a szél is felerősödött.
Mindezek ellenére nekiláttam a pecának hiszen valószínű,hogy ide idén már nem tudok eljönni többet. Kezdésnek a legutóbbi csalit vetettem be,de nulla érdeklődés. Vajon mi lehet a baj. Ennyire nem lesz hal és betli szagú lesz a peca? Gyorsan ki kellett találnom valamit mert sok időm nem volt a pecára,csak pár óra... elmentem egy régi helyre, biztos voltam benne,hogy lennie kell sügérnek. addig váltottam csalikat amíg meg nem találtam a megfelelő színt és méretet. Sikerült is fognom egy kis csapót. Sajnos a part közelében igen sok hínár volt így a korábbi kényelmes pecát megnehezítette. Több tuti hely megnézése után kezdtem gyanakodni,hogy valami nagyon nem stimmel... vezetési stílus vagy időjárás...vagy egyszerűen nem éhesek... nem kell mindig ráfogni valamire, meg kell tanulni a szituációval boldogulni. Egyik mólon próbálgattam minél életszerűbben és lassan vezetni a csalit. A jig fej ca 0,8g volt,csali meg 1,75" Fine-S Shad. Második dobásomra elcsípte egy jobb sügér,de 20cm alatti volt. Lehet ez a titok.. próbálgatva a mólóhoz közel egyszer csak durr... rendesen oda dörgölt egy sügér még a a fék is belenyekkent... kis párbaj után sikerült kiemelnem a vízből egy 27cm-es példányt. Fotózás után vissza is került.

 Ezután semmi... újabb hely,de csak csipkedik... Sok kicsit sikerült fognom a hínárok mellől. Lehet a nagyok bent vannak... azonban én bíztam benne,hogy a sok stég rejt még valamit.
Sok kis sügér után stílust váltottam és rá kellett jönni nem volt baj. Sikerült 4 db 24+cm-est fognom.
Ma ez volt a nyerőTöbbet nem adott a víz. Viszont volt még egy meglepetés a végére mikor egy twisterrel jigeltem egy komoly balin vágott oda. Jót küzdöttünk.. szurkolóm is akadt aki készségesen jött,hogy majd segít a korláton a merítővel átemelni a halat.Többször is megmutatta magát ,de sajnos egy ütés a a zsinórra és lelépet. Nem volt kicsi azt meg kell hagyni ;)
Cs.


1 megjegyzés:

Azt hiszem ezt sikerült überelni! :)