2013. márc. 9.

Berkley Ripple Pro 0-7g UL


Közel fél éve van nálam a Berkley Ripple Pro 6'0" 0-7g UL pálca. Ez egy kifutott modell amiből elvétve még találni boltokban.

Ca. halbes Jahr benutze ich schon die  Berkley Ripple Pro 6'0" 0-7g UL Rute. Das ist ein Auslaufmodell daher nur selten zu kriegen.

Kibontva a tokjából egy kecses vékony pálca került a kezembe. Elsőre a bot tetején végigfutó citromsárga csíkra lettem figyelmes amely végig halad a boton a keverőgyűrűtől a spiccgyűrűig. Egy kis gyík is került rá.

Als ich ausgepackt habe ist mir sofort aufgefallen dass ein sehr schmale Rute ist. Zum erstens ist die gelbe streifen aufgefallen die auf dem oberen bereich bis zum Spitze läuft. Ist auch ein kleines Eidechse drauf...


A bot végén súlyok vannak amik segítségével ki lehet egyensúlyozni a botot. Én esetemben ezek variálására nem volt szükség mert egy Zauber 2000-es került rá maga 280g -val és így a súlypont az orsótartó felső részénél helyezkedik el. Az orsótartó Fuji és hasonló,mint a Pulse felülről van a menetes vég.

Die Rute hat am ende Gewichte zum ausbalancieren. In meinen fall brauchte ich nicht weil mit dem Zauber 2000-er und mit sein Gewicht von 280g ist die Wagerecht in die richtige Position. Rollenhalter ist von Fuji und genau so wie beim Pulse,von oben festzuschrauben.


Kézbe véve a botot és megsuhogtatva elég feszes pálcának tűnik,de mégsem olyan merev,mint egy Pulse 2-8g-os. Igaz nem is az a dobósúly tartomány.Ez egy kétrészes bot.
Hova lehetne besorolni a botot,talán a Pulse 2-8g és a Mitchell közt van. /nem a mag pro lite/

Eigentlich ist eine straffe Rute aber nicht so straff wie die 2-8g Pulse. Ist klar ist auch nicht die selbe WG. Das ist eine zweiteilige Rute.

Mit tud a bot? Nos erre a kérdésre azt tudom válaszolni,hogy a felső határ gumiból a 2,5" Kopyto + 5g jig fej. Itt már nem volt jó gumizni. A legkisebb csali pedig 2g + 1" volt amit dobtam vele. Wobblerből az SSR 05-öt húztam gond nélkül. Az orsó egy Zauber 2000-es + 0,06mm Nanofil.

Was kan dieser Rute? Die frage zu beantworten kan ich folgendes sagen.: oberste grenze von Gufi ist die 2,5" Kopyto + 5g jig. Hier ist die führung schon nicht einfach. Die kleinste Köder womit ich geangelt habe war 2g + 1" . Wobbler habe ich die SSR 05 benutzt. Rolle war Zauber 2000+ 0,06mm Nanofil. A sárga gyík

Gelbe Eidechse

A boton végig egylábas Fuji Alconite gyűrűk vannak.

Auf dem Rute sind einbeinige Fuji Alconite Ringe.Ahogy az látható a spiccig halad a bot felső részén a citromsárga csík.

Wie uf dem Bild können wir sehen die gelbe Streife geht bis zum Spitze


Leszámítva a sárga csíkot amely egyes felhasználó részére lehet nem tetszene, /akkor egyszerűen nem kell megvenni/ elég jó kis pálca. Azt hozzá teszem,hogy hozzám csak leárazott példány került. Eredeti árát nem adtam volna érte mert ha az ár/érték arányt figyelem akkor a bot egyszerűen nem érne annyit. Abban az árkategóriában vannak jobb botok nála.

Abgesehen von dem Streifen ist eine feine Rute. Ich habe eine Aktion Rute gekommen. Die nicht reduzierte Preis ist zu übertrieben,viel zu viel. Da sind schon bessere Rute zu finden in dem Preisklasse.

Pro és kontra: ami nem tetszik benne a szivacs anyaga. Ez nem sikerült olyan jól... itt is biztos megoszlanak a vélemények hiszen ami nekem tetszik/nem tetszik az a másiknak pedig ellenkezőleg. Nos ami még nálam hiányzik az a kontaktus a blankkal. Azt,hogy milyen módon éri el a gyártó,hogy az orsótartót úgy alakítja ki,hogy a hüvelyk új rajta van a blankon vagy a felső orsórögzítő rövidebb...bármelyik megoldás igen jó lett volna.
Viszont ami tetszik benne könnyű,kecses, gyors pálca. Nem olyan rideg,mint a Pulse. Talán ezért is tetszett meg. Nem utolsó sorban a halak általi teszt győzött meg végkép. Sok erőtartalékkal rendelkezik.

Negative: die Griffe. Das ist nicht so gut gelungen.. sicher werden hier die Meinungen teilen,was mir nicht gefählt ist eine sache. Was ich noch nachteilich finde ist die kontakt mit dem Blank. Ich mag es einfach den kontakt zu spüren.
Positiv:ist eine sehr feine,leichte Rute die eine starken rückrad hat.Ist nicht so steif wie die Pulse. Villeicht gefählt mir deswegen so...nicht zum letzt sind die fangergebnisse die mich überzeugt haben.

Pár kép fogásokról:

Paar Fotos:Üdv.
Gruß
Csaba0 megjegyzés: